Aloe Vera – Planta miraculoasa

Aloe vera

aloe vera – planta miraculoasa

Scurta prezentare

Aloe Vera este una din cele peste 250 de specii cunoscute de aloe si face parte din familia liliaceae, la fel ca si crinul, usturoiul, ceapa sau laleaua. Plantea este cunoscuta si folosita pentru efectele sale terapeutice inca din antichitate, iar denumirea ei vine din limba araba, aloeh in traducere din aceasta limba inseamna “seva amara cristalina”.

Aloe Vera Gel

Cele mai importante substante care se folosesc in medicina terapeutica si cosmetica sunt aloina, un lichid galben laptos aflat imediat sub coaja frunzei si gelul de aloe vera situat in interiorul frunzelor. Problema aparuta la acest gel miraculos este ca dupa 2 ore de la taierea frunzei, daca nu este folosit, aloe vera gel isi pierde pana la 95 % din proprietatile miraculoase pe care are asupra organismului uman.

Firma Forever Living Products, pe la inceputul anilor 1950 a reusit sa stabilizeze acest gel si sa il faca sa reziste mai mult in timp fara nicio problema. Forever a deschis astfel o mare poarta in posibilitatea de a stoca si comercializa aloe vera gel fara a avea probleme in oxidarea si deteriorarea acestuia. Acest gel este cea mai importanta componenta a plantei de aloe, avand cele mai multe functii terapeutice pentru organismul uman. Odata cu stabilizarea gelului de catre cei de la Forever, cu ajutorul vitaminelor C, E si A, acest produs a putut fi folosit de foarte multe persoane care s-au aratat de fiecare data incantate de el. Cu efortul celor de la Forever, termenul de garantie al gelului de aloe vera s-a marit de la 2 ore la 4 ani, si tot ei au brevetat cel putin 4 posibilitati de a stabiliza produsul prin modalitati pur naturale, fara compusi si aditivi chimici care sa altereze efectul sau sa ii modifice compozitia. Cei de la Forever fac in continuare eforturi foarte mari de a descoperi cat mai multe posibilitati in care sa fie folosit aloe vera gel in industria farmaceutica naturista sau in cea cosmetica.

Cultivarea plantei de aloe vera

Cei de la Forever se ocupa foarte serios de cutivarea plantei, avand plantatii in mai multe locuri din lume pe suprafete imense pentru o productie cat mai mare de aloe vera gel – vezi detalii despre produs. Pentru ca sa dea cel mai mare randament fara a fi stimulate chimic in vreun fel, plantele se pun pe randuri cu distante de 60-70 de centimetrii una fata de cealalta. Recoltarea frunzelor care contin gelul valoros se face numai manual, avandu-se grija sa se previna oxidare substantei din interiorul frunzelor. Odata la intervale cuprinse intre 5 si 8 saptamani, se recolteaza doar de pe plantele ajunse la climax frunzele exterioare, aproximativ intre 3 si 5 frunze de pe fiecare planta.

Calitatea oferita de Forever Living Products este cea mai mare de pe piata mondiala a produselor de slabit cu aloe vera, deoarece se respecta anumite norme prin care se interzice folosirea atat la cultivarea plantei cat si la extragerea si stabilizarea gelului, a metodelor chimice care pot altera si degrada in diferite forme produsul finit.

Comments are closed.